Om oss

Gamle "Budstikka"

Lokale postkontorer

Lokale særstempler

Klubbens historie

Møteliste 2018

Post i butikk

Arkiv

a

Hei alle sammen! 

Nå har vi rundet sankthans og juli har startet med ordentlig sommervær. Det er vel ikke mange av dere som tenker frimerker nå med det været vi har nå om dagen. 

Men, fortvil ikke, 15. august nærmer seg fort. Da blir det en god anledning til å tenke filateli igjen, heldigvis.  

Vi skal reise med Norwegian, hvis ikke Bjørn Kjos har solgt selskapet og det ikke er streik. Flyavgang fra Gardermoen med DY1502, er kl. 10.00 onsdag 15. august. Oppmøte på Gardermoen må være senest 07.30, da vi er 22 som er påmeldt til tur og det tar litt tid i sikkerhetshetskontroll, utlevering av billetter osv.  

For de som ikke kjører bil til Gardermoen, er Flytoget et godt alternativ. Den aktuelle avgang fra Drammen er 06.22. Toget tar en time, og vil da være på Gardermoen ca. 07.22. Prisen er 270,- pr. pers.  og 135,- for de over 67 år. (Det er for tiden buss for tog mellom Drammen og Asker, men toget er i gang igjen den 5. august, så vi skjærer klar av det kaoset.) 

Mitt telefonnummer er +47 90764382 (Thorbjørn), det må dere lagre dere som ikke har det fra før. Send meg også en melding med navnet deres til dette nummeret, slik at jeg har alle telefonnumrene før vi skal reise.  Hvis noen lurer på noe, (jeg håper jo at jeg informerer godt nok slik at ingen behøver mer info), så er det bare å ringe eller sende meg en mail.  

Vi skal bo på utstillingshotellet. Der vil de fleste samlingene være stilt ut. Hotellet heter Clarion Congress Hotel Prague, og vi har frokost inkludert. De øvrige måltider må hver og en dekke selv. Vi vil forsøke å ha et par middager i fellesskap, i alle fall på lørdag kveld. Det kommer jeg tilbake til. Utstillingen er litt desentralisert, slik at handlerne ser ut til å være i et lokale ikke så langt unna. 

Flyet lander på Vaclav Havel Airport kl. 12.00. Der skal vi ta bus nr. 100 fra busstasjonen foran flyplassen. Denne går rett til T-banestasjonen Zlicin (B-linjen, merket i gult). Den skal vi ta til stasjonen som heter Vysocanska. Da ligger hotellet rett ved siden av. Dette skal ifølge mine opplysninger koste 32 koruna.  1000 koruna er ca. 400 NOK, slik at man kan dele summen på 2,5, for å få norske kroner. Billetter fra flyplass til hotellet ser ut til å koste rundt 13 norske kroner, og kjøpes i automater på flyplassen, eller i tobakkskiosker. Drosje er et annet alternativ, men sannsynligvis en del dyrere.  

Tjekkiske koruna kan tas ut på Gardermoen før avreise i minibanker i avgangshaller D og E. Jeg tror ikke vi trenger så mye av de med en gang, men greit å ha med noe i lomma. På utstillingen og hos handlerne vil jeg tro at € blir hovedbetalingsmiddel Vi kan også ta ut i minibanker på flyplassen i Praha. 

NB! Husk gyldig passDen tjekkiske republikk er en del av Schengen, men pass er det eneste ID-dokument som blir godkjent verden over. Så, sjekk at det er gyldig allerede i dag, ferietiden er høysesong for å fornye pass. Det kan ta litt tid å få nytt. 

Aktuelle sider på internett:  

Utstillingens hjemmeside: www.praga2018.cz/en/  (på engelsk).  Under Downloads finner dere Bulletin 1 og Bulletin 2 

Hotellets hjemmeside: www.clarioncongresshotelprague.com/en/  

Hjemmesider severdigheter og annet: www.prahainfo.no  

 

 

Med hilsen fra reiseleder’n